Turistes, al capdavall (Publicat a Valors)

Des dels Jocs Olímpics de 1992, Barcelona ha esclatat com a capital turística. Visitants de tots els continents la situen entre les seves preferències, i en temps de crisi, la primera indústria de la ciutat ja és el turisme. Del turisme tots en vivim, se’ns diu resignadament, mentre cada vegada ens sentim més estranys a la ciutat. Una ciutat que cada vegada s’assembla més a un parc temàtic, disposada a satisfer i servir al passavolant, però incòmoda i, fins i tot, hostil al veí. És evident que en aquest estat, el malestar havia d’aparèixer un moment o altre, i aquest estiu hem estat testimonis de diverses protestes veïnals que venen a dir que ja n’hi ha prou de desgavell i descontrol. A priori se’n culpa als apartaments turístics, mentre el poderós lobby hoteler s’afanya a afegir-se a la denúncia, desviant l’atenció.
Però, no vull centrar-me en el tema barceloní sinó en […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back