Amadeu Hurtado: Abans i després del 6 d’Octubre (Publicat al diari Ara)

A bans del sis d’octubre d’Amadeu Hurtado és el millor testimoni per conèixer la gènesi de l’episodi d’avui fa 80 anys. Advocat de la Generalitat en el conflicte sobre la llei de contractes de conreu davant el Tribunal de Garanties Constitucionals -un tribunal més polititzat que l’actual TC-, Hurtado va intentar resoldre l’assumpte entre els dos governs, mentre a Catalunya i a Espanya s’iniciava una escalada de tensió entre la dreta al poder i l’esquerra que veia perillar la República, que feia presagiar un xoc. Hurtado no se’n va sortir, però el seu dietari ja és un clàssic. I, darrerament, les plomes més assenyades de la tercera via hi apel·len sovint davant l’actual procés sobiranista. Alguns sospiren, fins i tot, per un “nou Hurtado”. Sóc reticent a deslligar un personatge del moment històric que va viure, però, davant l’ús sistemàtic de la seva figura, em sembla adequat aportar algunes idees […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back