Projectils aristotèlics

A l’ESO ens fan creue que si ens posem a disparar projectils; aquests seguiran una trajectòria parabòlica. Però fa uns anys es pensava diferent.

Durant el Renaixement, el llençament de projectils, va ser un dels temes estrelles en la recerca científica. El tema militar sempre apreta i, tot i que, al camp de batalla l’experiència és el que compta, que ells ja saben com han d’aixecar el canó perquè ho fan cada dia. Però donar un marc teòric al problema dels projectils podia servir per alguna cosa. I ara, com sempre abans de posar-nos en temes militars… Val la pena recordar que la culpa no només és dels científics que aporten el coneixement sinó de tot el poble qui recolza governs que decideix fer-ne ús.

Tornant al tema… Una trajectòria d’obús tenia aquesta pinta pels estudiosos del segle XV. Aquí parlaré d’un home que he descobert avui, en Daniel Santbech, aquest matemàtic […]

Original post by Alasanid and software by Elliott Back