La caricatura de Xammar (Publicat a Núvol)

L’Any Xammar culmina al Palau Robert amb l’exposició “Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món”, en reconeixement a la tasca que va portar a terme un personatge rellevant del periodisme i la cultura catalana. La mostra es pot visitar a la Sala 4, del 16 de setembre al 31 de gener. La mostra, que té com a comissari el periodista Joan Safont, està centrada entre els anys 1914 i 1945. El mateix Safont defensa avui Xammar de les simplificacions a què l’ha sotmès Lluís Bassets des d’El País.

L’any 1972, el mateix any que la periodista Montserrat Roig s’acosta a l’Ametlla del Vallès per entrevistar-lo i quedar fascinada per aquell “llop sentimental i escèptic”, Eugeni Xammar és dibuixat per Jaume Passarell. El ninotaire badaloní, antic company de redacció, no només signarà una caricatura en que el vell corresponsal no perd ni l’elegància anglesa ni el cigar de bon […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back