Diplomàcia amb sotana (Publicat a Valors)

Una de les notícies més destacades d’aquest 2014 que acabem de deixar enrere és la represa de les relacions diplomàtiques entre els Estats Units d’Amèrica i Cuba, considerada per molts com la darrera frontera de la guerra freda, si exceptuem l’excèntrica i opaca Corea del Nord, també d’actualitat gràcies al cinema. En la històrica reconciliació entre cubans i nord-americans, segons han assenyalat tant Barack Obama com Raúl Castro hi ha tingut un paper clau el papa Francesc, una de les primeres i més influents personalitats mundials dins i fora dels murs del Vaticà, des de la seva elecció pel col·legi cardenalici el 2013.

No és gens estrany que el primer Papa americà s’involucri en la resolució d’un dels conflictes més longeus del continent, iniciat amb la revolució liderada pels germans Castro fa més de 50 anys i amb episodis com l’intent fallit d’invasió de Bahía de Cochinos per part de la […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back