Oli i aulives

Els que em coneixeu bé sabeu que tinc part de les arrels familiars a Llardecans (Lleida), on fins fa uns anys vivien els padrins. Alguns fins hi tot heu visitat la casa o les terres que amb tant d’esforç van portar ells. D’oli a casa no en falta mai, sigui directament del molí o de la cooperativa on portem les olives.

És una zona de contrastos, de molta calor a l’estiu (sort de la piscina del poble!), i de durs hiverns i de boira que gelava tota la terra. Una terra de gent treballadors i tranquil·la, on el temps sovint sembla aturar-se. Part de la zona ha canviat força amb la construcció del Canal Segarra-Garrigues, que ha permès a molts pagesos modernitzar i assegurar els cultius, almenys pel que fa a l’aigua.

Fa uns dies, al Collita Pròpia de TV3, programa que us recomano molt (el capítol d’ahir sobre els fruit secs […]

Original post by Pau and software by Elliott Back