Eureka! Activant el wifi amb una Intel 5100 i Ubuntu

Això és el que he cridat fa una estona, després de buscar molt de temps sobre un problema que teníem amb un Packard Bell Etna GM (Etna TN65 segons la marca) del meu pare. Des de sempre ha fet servir Ubuntu sense problemes, si no fos per una petit inconvenient: el network-manager no era capaç d’activar la targeta wifi del portàtil, i per tant tampoc de configurar cap xarxa wifi.

Per defecte el sistema veu el wifi com a desactivat, amb el led del teclat apagat (i sense que apretar la tecla aconseguís tampoc iniciar-lo). Llavors, al clickar “Habilita el sense fil” del network-manager, el led s’encén mig segon, i es torna a apagar.

El primer que miro és el model de la placa wifi amb un lspci. Això retorna el model que ens està fent la punyeta: és una Intel Corporation WiFi Link 5100. Vaig a buscar el driver i resulta […]

Original post by Pau and software by Elliott Back