No fer broma (Publicat a Valors)

Arran de l’atac criminal contra el setmanari Charlie Hebdo, s’ha debatut amb profusió sobre els límits de l’humor. Sobre si podem fer broma de tot. Sobre si és legítim fer broma de tot. Commoguts per la mort dels dibuixants, redactors i col·laboradors de l’hebdomadari satíric francès, vam entonar el Je suis Charlie com un clam per una llibertat d’expressió que incloïa la provocació, l’ofensa, la radicalitat en la sàtira, la ironia i la paròdia. A redós de les jornades franceses vam consensuar que un dels pilars de la nostra societat era la possibilitat de fer broma de tot i sobre tot.
És curiós que fos així quan des dels anys noranta s’ha anat trascolant en les nostres societats occidentals la paranoia del políticament correcte, hereva de la onada puritanista que va desfermar-se als Estats Units després de les disbauxades dècades anteriors. En aquest sentit, l’humorisme de traç gruixut dels nostres avis, […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back