Esperant els bàrbars? (Publicat a l’Ara)

La detenció de diversos islamistes radicals que conformarien una cèl·lula jihadista, per part dels Mossos d’Esquadra en diverses poblacions de Catalunya, ens ha fet inquietantment properes les imatges d’una barbàrie coneguda: pires de llibres cremant, biblioteques arrasades, estàtues destrossades a cop de mall, universitats clausurades, ciutats i pobles on s’ha establert un règim del terror, morts indiscriminades de kurds i xiïtes o el genocidi de les comunitats iazidites i dels cristians caldeus i assiris, poblacions mil·lenàries de l’Orient. La proximitat esdevé esgarrifança si recordem la massacre d’estudiants -la generació del futur d’un país que lluita per tenir, justament, aquest futur- a Kènia, la sang dels pescadors coptes vessada a la riba líbia de la Mediterrània. Bàrbars, paradoxalment congriats a les terres on van veure la llum les primeres civilitzacions, que propaguen la mort arreu.
I és que l’extrema violència practicada en nom d’una idea totalitària, la destrucció provocada al seu pas, […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back