Armènia: el primer genocidi (Publicat a Valors)

La pel·lícula Ararat, d’Atom Egoyan, representa l’intent d’un director de cinema d’origen armeni, Edward Saroyan –al qual dóna vida el també armeni Charles Aznavour–, de recrear el genocidi armeni. En concret, hi ha una escena que explica com cap altra el dolor d’aquell fet terrible: l’actor d’origen turc escollit per Saroyan per interpretar a un general otomà, pregunta al director si l’hi interessa la seva opinió sobre la història que explica el film i s’embolica en un intent de justificar les raons otomanes, fins que amb una amabilitat forçada Saroyan evita la discussió agraint-li el seu treball a la pel·lícula. És llavors quan el jove protagonista del film, també d’origen armeni, posa en qüestió aquesta resposta tan poc valenta del veterà cineasta, a la qual aquest respon, emocionat: “Saps què és el que continua causant tant de dolor? No és la gent que vam perdre, no és la terra. És […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back