Visita a la planta de Biogas de SomEnergia a Torregrossa

Dissabte al matí uns quants (valents) socis de Som Energia vam poder visitar la planta de Biogas que la cooperativa té al municipi de Torregrossa (Lleida). 

La planta es va construir gràcies a una inversió de 2.000.000€ dels socis de la cooperativa. És una planta de cogeneració (genera energia elèctrica i tèrmica), amb una potència màxima de 500kW/h d’energia elèctrica, que es ven a la xarxa, i de 540kW/h tèrmics, que s’aprofiten per mantenir les condicions ideals als digestors i per escalfar una granja propera de la qual surten els purins que fa servir com a matèria prima (27.000 Tones cada any).

Com a la resta de infraestructures d’energia renovable, els canvis legislatius del PP han fet que sigui força menys rentable, i que hagin passat a tenir costos extres afegits. Ens van explicar que una planta que gestionava els purins de 150 granges ha hagut de tancar, i que abans del […]

Original post by Pau and software by Elliott Back