La fi del feudalisme, una aspiració moderna i de ciutat

Molt s’ha parlat ja, i molt es parlarà encara, del final de la concessió per al suministrament de l’aigua a Terrassa. Aquesta concessió va ser adjudicada a l’empresa privada Mina l’any 1941 per un període de 75 anys. No és objecte d’aquest article tractar sobre les condicions en què l’administració pública de l’any 1941 concedia concessions de serveis públics. Més que revisionisme històric, el que cal és construïr present i futur. Tanmateix els terrassencs i les terrassenques conservem peatges del passat, i cal que algú ho digui. El servei de suministrament d’aigua n’és un, i els terrassencs, que en això també som catalans, hem pagat escrupulosament, com sempre. Donat que l’Ajuntament de Terrassa haurà de prendre una decisió sobre si la nova concessió per al suministrament de l’aigua surt a concurs, sobre si aquest concurs és per la totalitat del servei o per un % determinat o bé […]

Original post by Carles Caballero i Peña and software by Elliott Back