La por i la responsabilitat (Publicat a Valors)

Fa molts anys, no recordo quants, a la cavalcada dels Reis a Mataró van desaparèixer les torxes de foc que acompanyaven el seguici de Ses Majestats i van fer acte de presència una mena de torxes elèctriques que no tenien res a veure amb la tradició dels monarques d’Orient. La meva curiositat innata davant del que estava veient em va fer interrogar la gent que estava en contacte amb els patges reials i que sabia què si ho coïa. Em van assegurar que les tradicionals torxes de foc eren un perill absolut i que havien hagut de ser retirades per temor a que fossin l’origen d’algun accident imprevist. Fos com fos, aquella alarma es va fondre i les torxes van tornar l’any següent amb els Reis. De les elèctriques ningú sap què en van fer els patges.
Els darrers anys, una veritable obsessió per la seguretat ha fet capgirar tota mena […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back