Josep Pla i el viatge a Itàlia (Publicat a Valors)

“Itàlia és el meu país, l’italià és la meva llengua, la pasta el meu menjar i el chianti el meu beure. Si puc passaré mitja vida a Itàlia”. D’aquesta manera rotunda, en carta a Josep Maria de Sagarra, Josep Pla afirmava el seu amor per una Itàlia tot just descoberta. Anys després, l’escriptor empordanès, escrivia al pròleg del seu llibre Itàlia i el Mediterrani, on s’apleguen els textos planians dedicats al país: “Jo no tinc cap categoria per a dedicar res a ningú. Ara, aquest llibre té per origen l’agraïment: exactament a Itàlia He viscut en aquell país gairebé sis anys de la meva vida. És un nombre irrisori d’anys. He fet el que he pogut. Si jo tingués una mica d’imaginació, tindria la il·lusió de creure que Itàlia és la meva segona pàtria”. Itàlia, després de l’Empordanet –aquest paese que tenia com a centre el seu mas de Llofriu […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back