L’exemple d’Escandinàvia (Publicat a l’Ara)

“Com demanarà el govern danès que es respecti el dret dels pobles a la lliure determinació, en relació amb l’àmplia majoria del Parlament català, la societat catalana i el govern català que volen fer un referèndum sobre la independència?” Aquesta és la qüestió adreçada al ministre d’Afers Estrangers danès, Martin Lidegaard, presentada a proposta del partit d’esquerres Enhedslisten (coalició roja i verda), que el 19 de maig es va sotmetre a consideració del Parlament de Copenhaguen. En el text aprovat sense cap vot en contra, el Folketinget -que els amants de la ficció política coneixen perquè és un dels escenaris de l’absolutament recomanable sèrie Borgen - va instar els governs català i espanyol al diàleg democràtic i pacífic en la qüestió de la independència. Pocs dies després, el ministre García-Margallo feia rectificar d’una manera diplomàticament vergonyosa el seu homòleg danès, però la moció, que va més enllà de la consideració […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back