Himnes i banderes (Publicat a Valors)

Arran de la xiulada a l’himne i monarca espanyols a la final de la Copa del Rei, celebrada fa poques setmanes al Camp Nou, s’ha afirmat de manera taxativa i abstracta l’absoluta relació entre els símbols d’un país i els valors que la comunitat que els reconeix com a propis aspira a mantenir. De manera concreta, s’ha afirmat que la Marxa Reial, la bandera roja i gualda i el rei Felip VI representen la democràcia emanada de la Constitució del 1978 i que, per tant, mereixen un plus de respecte, i si cal un de legalment establert per assegurar la seva absoluta inviolabilitat. No seré jo qui promogui o fomenti l’escarni de banderes, himnes o caps d’estat. El que m’estranya, però, és que ningú tingui en compte que els símbols representen coses més enllà de les que la comunitat que els assumit o adoptat és conscient. Que els símbols […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back