Teresa Forcades, entre el Cèsar i Déu (Publicat a l’Ara)

Diuen els Evangelis que els fariseus preguntaren a Jesús si calia pagar tribut als romans. Aquest, amb un denari a la mà, va demanar-los de qui era aquella efígie. “Del Cèsar”, respongueren uns interrogadors, a qui desconcertà dient-los: “Doneu al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu”. El natzarè no caigué en el parany dels qui volien comprometre’l amb a la insubordinació contra Roma. Les paraules de Jesús es poden interpretar com una prefiguració de les relacions entre poder polític i poder religiós. Un vincle complex, fe i poder, que amb l’entrada en política de Teresa Forcades torna a l’actualitat.
Ja els primers segles del cristianisme estan marcats a Orient i a Occident per l’enfrontament entre el poder espiritual del papa com a vicari de Crist i el poder terrenal de l’emperador com a governant ungit per Déu. Amb el primer mil·lenni i l’eclosió […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back