El preu del “preu del procés”

“Sense Convergència no hi ha independència.“ Es tracta d’una idea que l’independentisme, que fins fa quatre dies era exclusivament d’esquerres (si més no, al Parlament), ha interioritzat des de 2012. I certament, sense el centre-dreta català (que aviat deixarà de dir-se “Convergència”, gastada com està la marca) no hi ha independència. Com no la hi ha sense les esquerres catalanes. Fins aquí, crec que ningú dins l’independentisme discrepa.
El problema és el significat que, slippery-slope, ha anat agafant aquest adagio de l’independentisme transversal. Quan, fa un any, es discutia sobre la llista única i alguns assenyalàvem que era interessant per a Convergència però contraproduent per a l’independentisme, tot sovint hi havia qui responia que “sense Convergència no hi ha independència”. Atès que no s’estava discutint sobre si Convergència havia de participar o no a l’independentisme, sinó sobre si l’independentisme s’havia d’adequar a l’agenda de partit de Convergència, això només podia tenir […]

Original post by admin and software by Elliott Back