Pessebres avui (Publicat a Valors)

El pessebre de l’Ajuntament de Barcelona és una de les estrelles del Nadal al Cap i Casal. Entre els visitants, sovint s’estén un rum-rum de desaprovació i de queixa. A d’altres, els entusiasma, els diverteix, hi fan alguna fotografia, però entre tots sempre sorgeix la mateixa salmòdia: “és un pessebre massa modern!” Enguany, just al costat del Palau de la Generalitat s’hi ha instal·lat una exposició de diorames de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. En entrar-hi, després de visitar el pessebre de la Plaça Sant Jaume, el voluntariós pessebrista que donava la benvinguda afirmava: “Si volen fer una casa de nines d’acord, però dir que això és un pessebre…!”. També, com cada any, han reaparegut els mateixos comentaris als mitjans de comunicació –sovint aquells que més han ajudat a difondre tradicions alienes al Nadal “tradicional”– en que es barreja la suposada iconoclàstia dels regidors municipals amb una idea invariable del […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back