“England’s difficulty…” (Publicat al Diari Ara)

“En el fons, des del punt de vista català, ens convé una gran crisi política del sistema espanyol. És en els moments de greu crisi quan millor es pot negociar la qüestió catalana, com va passar el 1931 o el 1977”, reflexionava el 20-D l’historiador Borja de Riquer a preguntes de la secció de política d’aquest diari. Passats els comicis que havien d’acabar amb el vell món, el Parlament espanyol més fraccionat des de la II República és la imatge més gràfica de l’embolic fenomenal en què sembla embarrancar la política espanyola. Les sumes són impossibles i les tensions a l’interior dels partits són d’alt voltatge. El temor a una repetició de les eleccions —la principal debilitat catalana— s’estén, ara també, a Madrid. La gran crisi política del sistema espanyol està servida.
La Catalunya que ja s’encara al fet d’haver de repetir eleccions té aquesta mena de consol que comporten les […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back