Granados, la víctima catalana de la Gran Guerra (Publicat a l’Ara)

La Gran Guerra va suposar l’entrada del món al segleXX i, per aquesta convivència entre els uniformes d’hússars austrohongaresos i la revolució tecnològica dels exèrcits, països comandats per entre monarques i revolucionaris, o la seva influència en els artistes, escriptors i intel·lectuals europeus, va ser molt procliu a la creació de mites. Mata Hari seria l’exemple d’espia femme fatale ; per contra, la infermera Edith Cavell, la innocent morta pel seu país; les roselles per sempre més quedarien lligades als Flander’s Fields, etc. En el cas català, una sola mort exemplifica la commoció de la guerra. Estem parlant de la mort del músic Enric Granados, mort tal dia com dijous (24 de març) de fa 100 anys al canal de la Mànega, quan el vapor Sussex, que el traslladava al continent, va ser torpedinat per un submarí alemany.
Avui, que Europa està consternada i esmaperduda per l’atemptat sagnant de Bèlgica -país […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back