Els pecats de Panamà (Publicat a la revista Valors)

En el moment d’escriure aquest article, acaba dimitir fulminantment el ministre d’Industria, Comerç i Turisme espanyol, José Manuel Soria. És la segona víctima política directa –després del primer ministre d’Islàndia, aquella illa que se’ns presentava com a símbol de la redempció post crisi– de l’escàndol conegut com a “Papers de Panamà”, la més gran filtració d’informació de la història que deixa al descobert la realitat d’aquest paradís fiscal com seu de tota mena de fraus. D’alguna manera, el degoteig diari de nous titulars de societats domiciliades a Panamà que formarien part de la selecta clientela mundial del bufet d’advocats Mossak Fonseca, no ens pot escandalitzar més enllà del que és raonable. No podem caure en una paròdia de la celebèrrima escena de Casablanca en la que el capità Renault, per ordre dels nazis, clausura el Rick’s Cafè sota l’acusació de ser l’escenari de joc il·legal, mentre un atent crupier li […]

Original post by Joan Safont and software by Elliott Back