Assaig (temptatiu) de credo polític

Fa dies que dono voltes a posar en negre sobre blanc el que seria el meu ideari polític bàsic a dia d’avui, en part per aclarir les meves pròpies idees, i en part per fer una modestíssima contribució als ciber-micro-debats sobre la renovació de l’espai de centre-esquerra.
En línies generals em considero un progressista reformista. Com a progressista, crec que vivim en un món massa desigual en massa aspectes, i crec que els poders públics i la societat civil han de treballar per anar reduint les desigualtats de poder i d’oportunitats. Com a reformista, crec que les conquestes socials són més efectives i estables quan s’aconsegueixen no amb ruptures violentes, sinó mitjançant canvis graduals, dissenyats i implementats seguint una lògica no-dogmàtica «d’assaig i error», i avalats per procediments democràtics i per cert consens social. Evidentment, les reformes no sempre són possibles (p.ex. al nazisme no se’l va poder derrotar de forma […]

Original post by admin and software by Elliott Back